[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Не знаєте де запитати ? ? ? Don't know where to ask? ? ? » Мова форуму Українська!
Мова форуму Українська!
skole-podobovoДата: Четвер, 28.04.2022, 11:15 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
В зв'язку з нестачею Україномовних ресурсів по агротуризмі, було створено цей ресурс

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Четвер, 28.04.2022, 17:12 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote
– Був такий міф, що українці та росіяни – "братні народи", який зараз наочно розвінчаний. Чим загалом росіяни відрізняються від українців, на ваш погляд?
– Якщо звести до одного, то це є ставлення до життя і до його вартості.
Українці цінують різні вияви життя і всякі якорі, які тримають у житті: якась робота, якийсь достаток. Навіть комічне сало, горілка, добре поїсти, напрацюватися, відпочити, діточки, хата чиста, якийсь там садочок коло хати.
Українці вміють цінувати своє життя і, відповідно, у нас є здатність розуміти цінність іншого життя. Ми наповнюємо життя якоюсь діяльністю, якимись сенсами, щось треба зробити, щось треба здобути, щось має бути краще.
У росіян є таке, про що колись писав Тургенєв, правда, в іншому трохи сенсі – от просто все по*уй. Я пох*й, всі довкола пох*й, і сім'я по*уй, і робота по*уй. Тобто для них нічого не має сенсу.
Зрозуміло, що виховуються у них якісь споживацькі звички і таке інше. Але воно все більше зав'язане на якомусь такому східному фаталізмі, що нічого ти не значиш.
Хоч, з іншого боку, вони завжди любили оцю общину, оцей комунізм, оцей колективізм, вони всі були зав'язані в щось таке ще з часів орди.
Але немає цінності твоєї, те, що називали гвинтик, механізм – люди нічого не значать. Тобто жизнь – копейка. Так вони якось і живуть.
Тарас Прохасько

А москалі кажуть: Rabinovich
Quote
Разница в другом. В украине всегда было хуторное хозяйство а в росии мировое.
В россии было имперское мышление в украине украине общественно индивидуальное. Так что это вообще разные народы одной языковой группы


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: П`ятниця, 29.04.2022, 17:49 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote
Жив-був вовк, а по сусідству було велике стадо овець.
Кожен день він “забирав” одну вівцю.

Вівці розбігалися по лісі, вівця яку він “забирав” починала відчайдушно опиратися та кричати і її крики лякали інших.

І тоді вовк поговорив з кожною вівцею наодинці: “Тобі нічого боятися, адже я вбиваю і з’їдаю тільки дурних овець, а ти є моїм найкращий другом”.

Після цієї розмови, вівці спокійно паслися і більше не тікали.
І коли вовк вбивав чергову вівцю, вони думали: “Ну ось, вбили ще одну дурну вівцю, а мені нема чого боятися”.

Вівці були щасливі.

Вовк просто підходив до однієї з них і говорив: “О, ми давно не спілкувалися з приводу дурних овець”. І смерть наступала миттєво, вівця нічого не встигала зрозуміти.

Вовк підняв самооцінку кожної з овець, вони перестали хвилюватися і спокійно щипали траву, в результаті чого їх м’ясо ставало тільки смачніше.

І найцікавіше, що інші вівці стали допомагати вовку – якщо якась занадто кмітлива вівця починала здогадуватися про справжній стан речей, то інші вівці, ну, тобто – кращі друзі вовка, повідомляли йому про дивну поведінку цієї вівці, і на наступний день вовк її з’їдав.

Мораль

Кожній людині варто менше вірити словам, а більше спостерігати за вчинками.

В кожного є одна властивість – ми чуємо те, що хочемо чути, і на все інше просто не звертаємо уваги. Важливо вчасно помітити вовка в овечій шкурі.

© Автор невідомий


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Понеділок, 02.05.2022, 12:57 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Не можу мовчати.

За останні тижні я вивчила розмовну російську.Вам українською чи російською перекладати? Запитую я щодня класичне питання своєї роботи «перекладач» у реєстраційному центрі українців у Бельгії. Українською запитую.

І більшість просить «російською».Російською тут пишуться всі оголошення. Російською найбільша кількість і перекладачів.Але не через мову відчуття того, що я серед своїх, здебільшого немає.Деяким чоловікам із західних областей я ледь перекладала. Вони говорять лише румунською чи угорською із залишками російської.

Сьогодні за моїм столом реєстрації найбільше людей було з Чернівецької області.А також з Черкаської. Я навіть не пікаю, що я теж родом звідти і саме в Черкаську область втекли мої батьки з Ірпеня. Цього тижня садять там бабусям городи.Учора два парубки 30річні з Палестини переконували мене, що страшна війна в Одесі і тому вони тут без жодних документів і паспортів за допомогою.Я мовчу що в Одесі у мене тьотя і дядьо і двоюрідний брат і всі вони зранку пішли на роботу, а вночі роблять протитанкові їжаки.Мовчу, бо я перекладач. І вони навряд чи знають, що я українка. З Ірпінською пропискою.Заробітчани це мабуть добра третина тих хто реєструється. Хто вже давно працював десь у Бельгії, Польші, Румунії і нині пробують зробити тимчасові документи на рік. Той, хто мов перетнув кордон після листопада 2021 го року, має штамп і український паспорт в принципі має право.Це добре, що люди нарешті легалізуються. Хоча б на найближчий рік. Але більшість цих чоловіків із таким перегаром, що через маску поряд важко.

Допомога усім під одну щітку. Це гуманно з одного боку. І несправедливо з іншого.Півдня я перекладаю також у центрі надання притулків. Місця для українців там немає. Організація допомагає з розселенням по місцевих сім’ях.Але українців там тихо недолюблюють. Сирійці, афганці та й решта поствоєнних жертв, хто колись втік зі своєї країни в Бельгію, але досі не отримав тут документів.. Такі ж мами з дітками вже кілька років живуть в притулках і чекають. У них інша стаття про біженців. Без повернення додому. Українцям дають тимчасовий захист. Із тим, що кожен має повернутися у будь-який час, як стихне війна. Але дають документи вже за пару тижнів.Виходить для бюрократичної машини українська мама краща за сирійську, яка так само розбомблена москалями? Краща бо європейка?

Ну так вони питають. Без злості. Але з відчуттям несправедливості.Для українців несправедливо, що регіон України ролі не грає.Тому я перекладаю вже енні на сьогодні Чернівці, гігантські сім’ї ромів, молдаван, у яких теж українські паспорти і вчасно поставлений на кордоні штамп. І падаю від утоми.Є наївні сім’ї, які щиро просять у Бельгії хату біля моря бажано без господарів і питають як потім анульовувати цю реєстрацію якщо вони подорожуватимуть далі. Бо в планах ще двіж-паріж.І я перекладаю. Максимально не видаючи їм своєю ламаною російською, що я теж українка.Поліцейські офігівші. Після реєстрації вони приходять перевірити, як живеться знедоленим українцям удома у бельгійців. І все більше випадків, що мусять забирати українські сім’ї з собою. Вже є бельгійці, які спочатку добродушно прийняли українських гостей удома, а вже за тиждень їх сміливо виганяють.Мене вчора ввечері буквально атакувала жінка зі Львова, бо їх із другом вигнали вже з другої оселі. Зробіть щось для нас! Покличте шефа!Я мовчу, що у мене троюрідна сестра з Києва найближчим часом найпевніше народжуватиме у Львові. І близькі друзі там нині теж з дітьми. І що ті сім’ї бельгійців справді хочуть допомогти. Але мабуть не відчувають, що допомагають, коли гості такі вимагачі.Але тепер про головне.Буває, я таки почуваюся тут серед своїх. До дрижаків у серці.Дві сестрички з Бучі. Самі. Присісти на стільці не можуть. Стрес не дає сидіти.Мама з маленькою дитинкою з Дніпра. Попросила говорити з нею українською. Але ледь добирає слова щоб щось запитати.

- Кажіть російською, якщо Вам зручніше.
- Мені соромно говорити тією мовою, відвідає.Родина інвалідів із ДЦП з Харківщини. Волонтери привезли. Їм тут навіть викликали таксі до спецпритулку. Бо як вони самі доїдуть?А є оці дуже рідні очі, які просто дякують. Їх слава Богу ще багато. Нічого не просять. Багато запитують, ще більше дякують. Задля них я на ногах з ранку до ночі із залишками голосу наприкінці дня.

І це задля них усе це тут працює. І всі ці люди віддають свій час, і житло, і гроші, і харчі.Люди будьте людьми.І пам’ятайте, що найбільша цінність це ті, хто в Україні. Хто не виїхав і кожен по-своєму тримає цей дуже важливий фронт.https://www.facebook.com/tetiana.kovalenko


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Середа, 18.05.2022, 15:50 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Прикріплення: 9147858.jpg (69.9 Kb)


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
BLeH73Дата: Четвер, 19.05.2022, 10:33 | Повідомлення # 6
Група: Гости





print("Hello, world!")
 
Софія-ГембараДата: Четвер, 19.05.2022, 17:43 | Повідомлення # 7
Користувач
Група: Адміністратор
Повідомлень: 36
Репутація: 0
Статус: Offline
Вишиванка - то оберіг кожного українця, символ України та наша ідентичність
#зДнемВишиванкиУкраїно


Slava Ukrainie
 
skole-podobovoДата: Середа, 25.05.2022, 13:14 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote
"Російська окупація Чернівців", що ніч із 26 на 27 листопада 1914 року була жахливою: "Усе живе тікало з міста. Чоловіки й жінки, діти і старці тягли свої статки на спинах. Ця процесія нагадувала похоронну. Вулиці стали порожніми..... "Коли ми прокинулися в суботу, 28 листопада, зору відкрилися сяючі отвори у стінах магазинів та будинків, у яких ґаздували вандали, – пише Юліус Вебер. –У місті не залишилося жодного годинникового магазину, чиї жалюзі не були би розтрощені і чиї цінності не були викрадені чи знищені". Солдати грабували перехожих на вулиці, змушували їх знімати та віддавати свій одяг. Російський губернатор Євреїнов розпорядився конфіскувати у чернівчан усі товари, продукти харчування, запаси дров та вугілля.


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Четвер, 26.05.2022, 11:53 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Украинцы защищают свою родину а русские оккупанты.. Слава Украине слава ВСУ

Так по вашему??? украинцы должны служить царю путину и его боярам, радоваться тому, что у них есть дворцы, яхты, офшоры и золотые унитазы. Они должны радоваться, что путин за них переживает, хочет их освободить от цивилизованной европы, в которую украинцы мечтают попасть, нам, россиянам, тогда ведь будет обидно, если вдруг украинцы станут частью ЕС, станут плавать на их красивом и современном корабле, на котором счастливо живут даже дети и родственники наших олигархов, депутатов и чиновников. Нет, уж, раз они наши братья, пусть плывут в нашей дырявой лодке вместе с российским народом.


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Четвер, 26.05.2022, 13:39 | Повідомлення # 10
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Друзі, не варто вести політичні дебати. Нас хочуть посварити зсередини! Поки наш північний сусід існує, нам треба прийняти відомий девіз: "Ми хочемо жити. Наші сусіди хочуть бачити нас мертвими. Це залишає не надто багато простору для компромісів". Тримаймося разом. Слава Україні!!!

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: П`ятниця, 27.05.2022, 10:56 | Повідомлення # 11
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Поки наш північний сусід існує, нам треба прийняти відомий девіз: "Ми хочемо жити. Наші сусіди хочуть бачити нас мертвими. Це залишає не надто багато простору для компромісів".Тримаймося разом. Слава україні!

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Понеділок, 30.05.2022, 10:25 | Повідомлення # 12
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
хто заходить на https://playforukraine.org/?

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 31.05.2022, 10:09 | Повідомлення # 13
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Kateryna Halushka
@katalina_ada

Доброго дня шановні пані та панове.

Тримаємо стрій, не киснемо, єбашим та віримо в перемогу й працюємо задля неї.

Не забуваємо всім нагадувати про полонених з Азовсталь.

Русні - пи*да. Ми - переможемо.



Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Понеділок, 13.06.2022, 13:34 | Повідомлення # 14
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Підтримка України падає , світ втомився.
Росія з початку війни заробила на експорті енергоносіїв 93 млрд євро
В нас розруха та закінчуються радянські набої до гаубиць. (не виробляють жодних патронів на території)
Західну зброю дають в мізерних кількостях та з стращною затримкою. Втомився! Слава в ЗСУ! Світ гнилий розчарував


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 21.06.2022, 11:23 | Повідомлення # 15
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Сміливість – це бути корисним на усіх фронтах

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Не знаєте де запитати ? ? ? Don't know where to ask? ? ? » Мова форуму Українська!
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:
Нова відповідь
Текст повідомлення:
Код безпеки:

Немає родини/знайомих/друзів в Карпатах. А є бажання відвідати ці мальовничі куточки? Відпочиньте, від шуму та метушні міста. Просто приїжджайте до нас