[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Корчин / Korchyn » Скелі Довбуша або Бубниські скелі
Скелі Довбуша або Бубниські скелі
skole-podobovoДата: Середа, 01.08.2018, 15:11 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 484
Репутація: 0
Статус: Offline
Скелі Довбуша або Бубниські скелі


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Субота, 24.11.2018, 23:32 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 484
Репутація: 0
Статус: Offline
Скельні масиви Львівщини  
Скелі Львівщини овіяні історією та легендами. Практично всі вони у часи середньовіччя використовувалися як фортеці чи сторожові пункти – видимість з них така, що сам бог велів. Більшість з них знаходиться в гірському масиві Бескиди, який тягнеться від Івано-Франківської області аж у Польщу. 

 Мабуть, найпопулярнішими з усіх є скелі Тустань, або Урицькі скелі, поблизу однойменного села. В давнину тут розміщувалася давньоруська фортеця, яка стерегла важливий торговий шлях на Закарпаття і далі в Угорщину. Зараз від фортеці залишилися тільки сліди, але скелі справляють неймовірне враження величі та краси! 
Це місце теж підходить для скелелазіння, але оскільки скелі є пам'яткою історії, то це обмежує можливість їх використання як скеледрому. 
Де знаходяться: на північній околиці села Урич Сколівського району. 
Як дістатися: до села ходять прямі автобуси зі Львова. Можна також доїхати до села Нижнє Синьовидне по трасі Київ – Чоп і звідти добиратися попутним транспортом до Урича. 

 Поблизу Львова теж є напрочуд спокійне і мальовниче місце, де можна приємно відпочити вихідними від міської суєти. А якщо ви альпініст, то можете добре потренуватися перед серйозними альпіністськими експедиціями. Ім'я цій місцині – Чортові скелі на околиці Львова. В давнину, до речі, масив використовувався як сторожовий пункт на підходах до міста. Він складається з кількох скель різної висоти, однак чудово підходить для початківців-скелелазів. Прокладено багато маршрутів, тому вибір за вами. 
Де знаходяться: в лісі між Львовом і Винниками. 
Як дістатися: автобусом Львів – Винники до зупинки «Винниківське озеро», звідки йти пішки приблизно ще 2 кілометри. 

 Поблизу села Бусовисько знаходиться масив скель, які теж називають Чортовим каменем, хоча поширена і назва Спаський Камінь. Вони невеликі, але зручні для початківців. Однак це місце поміж скелелазами не користується особливою популярністю. Скелі включені в туристичний маршрут «Стежками князя Лева», який багато часу проводив саме в цих краях. 
Де знаходяться: скелі знаходяться на захід від села Бусовисько та на південь від села Спас. 
Як дістатися: приміським потягом Львів – Сянки до платформи Спас або Бусовисько, звідки потрібно пройти до 4 кілометри маркованим маршрутом. 

 Скельні масиви Поділля 
Поділля особливо багате на природні скеледроми. Сама назва міста Кам'янець-Подільський ніби натякає на це. На ваш вибір тут і каньйон Дністра, Смотрича, скелі на берегах Південного Бугу – ці місця дійсно варті того, щоб їх відвідати. 

 Кам'янець-Подільський – це ціле місто, яке розкинулося на скелях. Не дивно, що тут часто проводять змагання поміж скелелазами – каньйон річки Смотрич для цього добре підходить. Можна годинами гуляти по ньому і милуватися неземною красою форм та гармонічністю, де місто переплелося із скелями. 
Скелелази освоїли район довкола мосту, який сполучає Нове та Старе місто. Вагомим для альпіністів у плані тренування та підготовки до гірських сходжень є льодолазіння – взимку деякі ділянки каньйону покриваються льодом, і вони стають чудовими майданчиками для випробовування своїх сил. 
Як дістатися: з Києва, Львова, Хмельницького та Чернівців регулярно відправляються автобуси до Кам'янця-Подільського. Між Києвом та Кам'янцем є пряме залізничне сполучення. 

 Не оминула кам'яна природа і жителів Вінниці – скелі Каспича знаходяться практично в центрі міста і стали одним з улюблених місць відпочинку молоді. А ще – це центр місцевого скелелазіння. Свою назву скелі отримали в честь Вадима Каспича, який проклав більшість маршрутів на них. Однак є один нюанс – місцями з незрозумілих причин скелі забетоновані, що ускладнює умови скелелазам. 
Де знаходяться: на березі Південного Бугу, у кінці вулиці Нагірної. 
Як дістатися: від залізничного вокзалу на маршрутці № 32 до магазину «Старе Місто», а далі вниз по вулиці Нагірній до берега Південного Бугу. 

 Якщо вас дістала міська суєта і хочеться спокою, то можете вирушити до скель Звониха, що поблизу Тиврова на Вінниччині. Вони, як і попередні, височіють над Південним Бугом, утворюючи тиху і спокійну мальовничу місцину. Скелелази вже встигли прокласти на них більше 10 маршрутів різного рівня складності. 
Де знаходяться: на березі Південного Бугу поблизу села Кліщів. Відстань до Вінниці – 40 кілометрів. 
Як дістатися: автобусом Вінниця – Кліщів або ж до Тиврова, де пересісти на приміський автобус до Кліщів. У селі вийти до берега річки. На другому березі знаходяться скелі. Перейти річку вбрід – і ви опинитеся одразу біля них. 

Це далеко не всі скельні масиви. Їх значно більше. Деякі з них взагалі не освоєні і поки «дикі» для туристів і скелелазів. Тому при бажанні ви завжди знайдете якусь місцину відносно недалеко від вас, де зможете провести вихідні в гармонії з природою, а скелелази із задоволенням відточать свою техніку. 

Джерело: https://ua.igotoworld.com/ua/article/666_17-neizvestn..


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Корчин / Korchyn » Скелі Довбуша або Бубниські скелі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Текст повідомлення:
Код безпеки:

Немає родини/знайомих/друзів в Карпатах. А є бажання відвідати ці мальовничі куточки? Відпочиньте, від шуму та метушні міста. Просто приїжджайте до нас